Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Marcel Verheggen

Marcel Verheggen is als organist verbonden aan de St. Servaasbasiliek in Maastricht. Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland (zoals in november 2010 een concerttournee door Rusland) en maakt hij geregeld radio- en cd-opnames. Verheggen is een graag geziene gast in het Orgelpark te Amsterdam. Hij beheerst een groot aantal werken uit
het hele repertoire, variërend van vroeg-renaissancemuziek tot en met hedendaagse werken en première-uitvoeringen zoals de compositie ‘Cathédrales’ van Jean Lambrechts die in september 2012 in première ging.

Op internationale orgelconcoursen behaalde Marcel Verheggen diverse prijzen voor zowel interpretatie als improvisatie. Hij doceert orgel aan het Conservatorium te Maastricht, en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij gecertificeerd adviseur van de Klokken- en Orgelraad waar hij betrokken is bij nieuwbouw- en restauratieprojecten. Hij is lid van het CvON, het College van Orgeladviseurs Nederland, en van de examencommissie van de LOTO, de Landelijke Opleiding tot Orgeladviseur. Tevens is hij redacteur bij het NIvO, het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst. Hij is artistiek leider van de Maastrichtse orgelserie “Pro Organo”.

Naast zijn activiteiten als solist is Marcel Verheggen ook actief als begeleider van koren en solisten. Het promoten van de orgelcultuur onder de jongeren is eveneens een prioriteit. Hij geeft kinderconcerten en demonstreert geregeld het orgel aan middelbare scholieren.

(Januari 2024)