Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Margreeth de Jong

Margreeth de Jong (*1961) sloot in 1986 haar studies aan het Rotterdams Conservatorium af met de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus orgel en Uitvoerend Musicus orgel, gewaardeerd met de hoogste waardering.
Zij specialiseerde zich vervolgens bij Guy Bovet in Zwitserland, alsmede bij Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité behaalde.
In hetzelfde jaar behaalde ze eerste prijzen op internationale concoursen in Parijs en in Haarlem (César Franck-concours).
In 1994 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur door de Société Académique “Arts – Sciences – Lettres” te Parijs met de zilveren medaille onderscheiden.
In 2012 werd zij door H.M. de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2014 werd zij tot stadsorganist van Middelburg benoemd, waarmee in de Zeeuwse hoofdstad na twee eeuwen een oude traditie in ere werd hersteld.

Margreeth de Jong is kerkmusicus van de Nieuwe Kerk in Middelburg. Daarnaast is zij actief als componiste. Zij heeft voor orgel, koor, piano, solozang en orgel, orgel met verschillende instrumenten en voor strijkorkest geschreven. Haar composities zijn uitgegeven in Nederland, Duitsland, Zwitserland en in de USA. 

Zie https://margreethdejong.nl.

(Juni 2023)