Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Maria Fiselier


Sinds haar vroege jeugd voelde Maria Fiselier zich al thuis in de muziek. Zij speelde dwarsfluit en trad al snel zingend en acterend voor het voetlicht.
In 2003 had ze een belangrijke rol in 'The Twelfth Night' van Shakespeare. Een inspirerend project waarin Maria niet alleen haar talenten als zangeres ten toon spreidde, maar waar ze ook excelleerde als actrice.
In 2005 vertolkte zij rol van de godin Athene in het beroemde verhaal van Odysseus. Haar eerste zanglessen kreeg zij van Frans Fiselier. Sinds 2006 studeert Maria klassieke zang aan het Conservatorium te Den Haag bij Sasja Hunnego. Samen met haar moeder (Marjolein Koetsier) zong zij verschillende concerten met een ‘cross-over’ programma: On the light side. Onder andere tijdens het ‘Midzomerschans festival’ op Texel in juni 2008.                                                                                        
Onlangs trad zij als solist op tijdens het ‘Young Composers Meeting’ festival te Apeldoorn. Een internationaal concours voor jonge componisten onder leiding van Rob Vermeulen.                                                                                                               

Maria hoopt haar opleiding aan het conservatorium in 2011 af te ronden en haar zang- en acteertalenten verder te ontwikkelen in ‘De Nieuwe Opera Academie’.

(Mei 2009)