Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Mariëlle Mud

Mariëlle Mud (1972) is geboren te Zwolle. Op 11-jarige leeftijd begon zij met dwarsfluitlessen aan de muziekschool Noordoost-Veluwe. Naast haar HAVO-opleiding werd ze op 14-jarige leeftijd toegelaten tot de jong-talentklas van het Zwolsch Conservatorium bij Jorge Caryevschi. In 1991 behaalde ze een eerste prijs bij het Nationaal Fluitconcours te Leiden; in 1992 werd ze daar algeheel winnaar. Ze werd een veelgevraagd soliste bij koren en orkesten en maakte al enige CD's, o.a. samen met Jaques Marcus en Harm Hoeve.

In 1991 begon ze in Zwolle met de vakopleiding, die ze in 1993 voortzette aan het conservatorium in Utrecht, eerst bij Nine Sligter, daarna bij Koos Verheul. Bij hem behaalde ze in december 1997 haar diploma Docerend Musicus.

In 1996 nam ze deel aan de Internationale Konzertarbeitswochen te Goslar, Duitsland, en volgde ze masterclasses bij Aurele Nicolet. In 1999 volgde zij masterclasses bij William Bennet en in januari 2000 bij Jaques Zoon. In 2000 studeerde zij voor de tweede fase af na lessen bij Leon Berendse. 

Tijdens haar studie was zij eerste fluitiste in het Amersfoorts Jeugdorkest en het Ricciotti Ensemble, en gaf (en geeft nog) les aan de muziekschool.
Mariëlle speelt in verschillende ensembles en vormt een vast duo met pianist Jasper Bon. Zij speelde tevens bij het Nederlandsch Promenadeorkest, het Noordhollands Philarmonisch Orkest en het Spanga Operaorkest.

(Mei 2001)