Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Marjolein Nieuwenkamp

Marjolein Nieuwenkamp studeerde cello vanaf 2002 in de jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeerde zij bij Lucia Swarts, Harro Ruijsenaars en Marien van Staalen. Afgelopen jaar heeft zij een exchange gedaan aan de Academy of Music and Drama, University of Gothenburg, Zweden, waar zij studeerde bij Harro Ruijsenaars. 
Dit jaar (2012) studeert zij af voor haar Master diploma.

Zij volgde masterclasses bij Michel Strauss, Vladimir Perlin, Anner Bijlsma, Frans Helmerson, LluŪs Claret en Valter Despaj. Als soliste trad zij op met het Haags Jeugd Orkest en gaf zij concerten in Duitsland en in TsjechiŽ.
Zij nam deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen en aan de Summer Academy van The International Holland Music Sessions.

In 2007 won Marjolein Nieuwenkamp de eerste prijs bij het Interprovinciaal Muziek Concours en de prijs voor de beste uitvoering van een 20ste-eeuws werk.

Zij speelde meerdere malen mee in het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van o.a. Oliver Knussen, Mark Wigglesworth en Ivan Fischer. Ook speelde zij in het European Union Youth Orchestra onder leiding van Gianandrea Noseda, Vladimir Ashkenazy en Jac van Steen.

(April 2012)