Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Mark Lippe


Mark Lippe (1968) studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop aan het conservatorium te Amsterdam en later aan het conservatorium te Utrecht bij Reitze Smits en Jan Raas. Aan het Rotterdams conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman en orkestdirectie bij Arie van Beek. Na deze opleiding bekwaamde hij zich in dit vak verder o.a. bij Wim van Herk waar hij tevens orkestdirectie studeerde. Thans studeert hij voor het eindiploma koordirectie (UM) bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE. Hij volgde diverse cursussen en masterclasses bij o.a. Uwe Gronostay, Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Kerkmuziek studeerde hij bij o.a. Jan Valkenstijn, Theo Goedhart en later aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek bij Hans Leenders, Aernoud Heerings en Arie Eikelboom.
Mark is werkzaam als cantor-organist bij de Oud-Katholieke parochie St. Johannes de Doper te Gouda. Als dirigent is hij verbonden aan het 
Goudsch Kamerkoor, COV Bennekom en COV Goes. Naast zijn eigen privé lespraktijk is hij docent bij het Randstedelijk Zanginstituut en aan het Utrechts Conservatorium. Tevens is hij lid van de Bisschoppelijke commissie voor liturgische muziek van de Oud-Katholieke Kerk Nederland.
Mark maakte een aantal cd's en concerteert regelmatig in binnen- en buitenland.

(Mei 2008)