Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Marleen Schuuring


Marleen Schuuring heeft hobo gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft de 1-jarige vooropleiding gevolgd bij de wereldberoemde hobo´st Han de Vries en de vierjarige hoofdvakopleiding bij de toenmalige solohobo´st van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Jan Spronk. Zij is in 2001 met een 9 afgestudeerd en kreeg toelating tot de tweejarige voortgezette opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde die twee jaar eveneens bij Jan Spronk. Zij is in 2003 wederom met een 9 afgestudeerd.

Al tijdens haar studie werd Marleen gevraagd om bij diverse beroepsorkesten te komen remplaceren, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij is met dat orkest onder andere mee naar Wenen op tournee geweest en heeft op het afscheidsconcert van chef-dirigent Riccardo Chailly meegespeeld.

Marleen heeft geremplaceerd/remplaceert bij beroepsorkesten waaronder de Philharmonie ZuidNederland, Het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Combattimento Amsterdam, Amsterdam Sinfonietta en het Noord Nederlands Orkest.

Verder speelt Marleen bij diverse professionele begeleidingsorkesten van koren waaronder Ensemble Conservatoire, Parnassus Ensemble, Het Nederlands Begeleidingsorkest en Het Holland Symfonie Orkest.

Marleen treedt ook regelmatig op als soliste bij diverse orkesten met hoboconcerten van onder andere Hummel, Marcello, Rimsky-Korsakov, Vivialdi en Bellini.

In 2005 heeft Marleen voor haar muzikale talent de Burgemeester de Bruinprijs gewonnen.

(April 2016)