Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Matteo Imbruno

 Matteo Imbruno werd geboren in Pietramontecorvino, een stadje in de hiel van Italië. Zijn eerste kennismaking met de klassieke muziek had plaats op negentienjarige leeftijd: hij rondde het Atheneum af en ging orgel studeren aan het Conservatorium van Foggia. Nadien volgde hij meestercursussen bij organisten van internationale reputatie als Harald Vogel, Montserrat Torrent en Michael Radulescu.
Onder leiding van laatstgenoemde wijdde hij zich tevens twee jaar uitsluitend aan het orgelwerk van Johann Sebastian Bach. Eerder had hij zich te Bologna bij Liuwe Tamminga toegelegd op de Italiaanse orgelmuziek uit de 15de en 16de eeuw, hetgeen hem de gelegenheid gaf zich vertrouwd te maken met orgels uit diezelfde tijd.
Sinds 1989 is Matteo Imbruno woonachtig in Nederland. In 1997 behaalde hij er het diploma Uitvoerend Musicus, na studies aan de Conservatoria van Rotterdam (Bernard Winsemius) en Utrecht (Jan Welmers). Daarna studeerde hij aan de Musikhochschule te Lübeck (Duitsland) bij Martin Haselböck.

Matteo Imbruno is organist van de Stichting De Oude Kerk te Amsterdam; hij organiseert er ondermeer de orgelconcerten. Daarnaast treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland en heeft inmiddels 5 CD's op zijn naam staan. Bovendien maakte hij meerdere opnames voor BBC radio3 London.

(Juli 2005)