Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Matthijs Valkenwoud

Matthijs Valkenwoud (*1983, Voorburg) werd op zevenjarige leeftijd lid bij het plaatselijke fanfareorkest waar hij trompetlessen volgde.
Vanaf 2002 studeerde Matthijs hoofdvak klassiek trompet aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij in 2008 zijn studie afsloot met een Master Degree. Daarop volgde aan hetzelfde instituut van 2016 tot 2020 de Bachelor opleiding Hafabra directie.

Naast werkzaamheden als trompettist is Matthijs dirigent en maakt hij diverse bewerkingen voor Hafabra orkesten. Vanaf zijn conservatoriumstudie heeft Matthijs op verschillende locaties zoals muziekverenigingen en muziekscholen trompet (-en koper)les gegeven.
Momenteel heeft Matthijs zijn lespraktijk aan het Koorenhuis, de muziekschool in Den Haag.
Daarnaast is hij vanaf 2016 dirigent bij verschillende blaasorkesten. Naast het lesgeven en dirigeren speelde Matthijs als freelance trompettist bij veel (koorbegeleidings) orkesten zoals: Het Promenade orkest, Randstedelijk Begeleidingsorkest, Het Orkest van het Oosten, Het Residentie Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij de Musical Producenten Stage Entertainment.


(Mei 2022)