Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Men's Voices


Paul Hörmann (tenorino - tenore leggiero) begon zijn muzikale loopbaan als trompettist aan het Twents Conservatorium. Na drie jaar vocale training bij Lodewijk Meeuwsen (Nederlands Kamerkoor) studeerde hij aan het Conservatorium van Utrecht bij Udo Reinemann en Marianne Blok om in 1997 af te studeren. Paul heeft wereldwijd ensemble-ervaring opgedaan middels een groot aantal concerten en Cd-opnamen.
Hij maakte enkele jaren vast deel uit van Collegium Vocale Gent. Solistisch is hij actief in concert en oratorium uitvoeringen. Zijn stem wordt omschreven als "tenore leggiero" of "tenorino", d.i. een hoge tenor met zilveren klank. Deze zeldzame stemsoort leent zich uitstekend voor "oude" -en barokmuziek, maar bovendien voor diverse bezettingen waar een uitgesproken lichte en hoge tenorstem vereist is. Paul is jaarlijks te horen als evangelist in diverse passies.

Henk Gunneman (tenor) begon zijn muzikale opleiding als pianist aan het Conservatorium van Groningen. Halverwege deze studie startte hij zijn zangopleiding als tweede hoofdvak bij Grethe de Vink, welke hij voltooide als Uitvoerend Musicus.
Na zijn Conservatoriumtijd volgde hij lessen bij Margreet Honing. Momenteel bekwaamt hij zich verder bij Ronald Klekamp te Haarlem.
Henk maakt als vast lid deel uit van het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman waarmee hij zowel concerten als Cd-opnamen verzorgt in binnen -en buitenland. Als freelancer is hij verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor.
Bij de Nederlandse Opera vertolkte hij enkele halfsolistische rollen in opera’s van Wagner en Schönberg. Hij geniet solistisch tevens bekendheid in het oratoriumrepertoire.

Marcel de Ridder (tenor) studeerde af aan het Conservatorium van Enschede bij Anne Haenen. Hij werd tijdens zijn studie reeds uitgezonden naar Groot-Brittannië om verder te studeren bij Paul Wade in Leeds. Marcel volgde lessen bij Marianne Blok te Amsterdam en zijn huidige vocal coach is Ronald Klekamp. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Horst Günter, Udo Reinemann en Claron McFadden.
Hij is gekend als solist in de uitvoeringspraktijk van "gerestaureerd" gregoriaans. Zo is hij ook te horen op Cd-opnamen van Schola Cantorum "Karolus Magnus" te Nijmegen. Als ensemblezanger is hij actief in diverse professionele ensembles waaronder Kamerkoor Nieuwe Muziek. Solistisch vertolkt hij bovendien hoofd -en bijrollen in operaproducties.

Marc Meersman (bariton) studeerde zang aan het Conservatorium van Brussel en Aken. Hij volgde een "Meisterkurs" bij Dietrich Fischer-Dieskau. Als klassieke zanger maakte hij concertreizen naar o.a. de Filippijnen, Cameroen, Israël, Egypte en Canada. In het theater speelde hij naast veel operettes en muziektheater ook bij het Ballet Van Vlaanderen o.a. in De man van La Mancha, Dear Fox, Jesus Christ Superstar, The Phantom of the Opera en Kuifje. Hij is regelmatig te gast bij de VRT en VTM (o.a. hof van assisen, Samson en Gert, de rechtvaardige rechters).
Voor de Disneyfilm "De klokkenluider van Notre Dame" zong hij de rol van de klokkenluider en voor Warner Bross de rol van Ruber in "Het Magische Zwaard".
Hij realiseerde solo-Cd’s voor Erato, Harmonia Mundi, Sony Classics en bij EMI 2 succesvolle "Magic Melodies" Cd’s.

Johan Feyen (bas) studeerde zang bij Jo Bollenkamp (Rotterdam), Peter Kooy (Hilversum) en Malcolm King (Brussel). Johan maakte deel uit van verscheidene ensembles uit Eindhoven (zijn geboortestad) en Amsterdam. Verder is hij (freelance) werkzaam bij het Nederlands Kamerkoor, waarmee hij tournees maakte in Europa, Amerika en Japan. Ook het Groot Omroepkoor doet dikwijls beroep op zijn vocale medewerking.
Als solist wordt hij regelmatig gevraagd voor de uitvoering van oratoria, cantates, passies en tevens moderne werken.

Dirk Vermeir (piano) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Gentse Conservatorium. Hij behaalde naast eerste prijzen contrapunt en fuga tevens het laureaatdiploma voor piano, muziekpedagogie, kamermuziek en het "meester" diploma voor piano.
Na deze studies werd hij docent aan bovengenoemde instellingen en was leraar piano en kamermuziek aan verscheidene academies.
Momenteel is hij directeur van de muziekacademie te Lebbeke. Dirk is dirigent van het vocaal ensemble "Gymel" en werkt mee aan diverse opnames, stages en festivals in binnen -en buitenland.

(Februari 2005)

Link: www.mensvoices.net