Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Kwartet Noordwijk Kamermuziek Festival

Kerttu Keinänen, klarinet
De Finse klarinettiste Kerttu Keinänen (*1997) studeert nu in het vierde en laatste jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar repertoire is breed, maar haar favoriete componist is bij uitstek Johannes Brahms. Ook heeft zij een grote liefde voor de muziek uit haar thuisland van bijvoorbeeld Jean Sibelius en Einojuhani Rautavaara.
Kerttu is zowel op het podium in orkest- of kamermuziekverband te vinden als in de leskamer. Ook speelde zij als soliste het f-mineur concert van Carl-Maria von Weber met het Conservatorium-orkest van Helsinki.
Masterclasses volgde zij onder meer bij Jerôme Voisin, Harri Mäki, Christoffer Sundqvist, Bart de Kater. In haar vrije tijd houdt Kerttu zich bezig met lezen, zingen en taal in het algemeen.


Yente Lottman, viool
Yente Lottman (*2001) is geboren in Amsterdam en begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Kerstin Hoelen. In 2018 werd zij toegelaten tot de jong talent klas aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeerde bij Sarah Kapustin. Yente heeft lessen en masterclasses gehad van onder andere Shunske Sato, Matthieu van Bellen, Liza Ferschtman, Philippe Graffin en Maria Milstein. Sinds dit jaar studeert Yente aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij David Takeno. In 2018 won zij het Britten vioolconcours. En in 2019 behaalde Yente in de regionale finale van het Prinses Christina Concours een eerste prijs. Yente bespeelt een Spaanse viool gebouwd door José Contreras en een stok van Jean Jaques Millant die zij in bruikleen heeft van het NMF.


Duleen van Gunsteren, altviool
De Nederlandse altviolist Duleen van Gunsteren werd in 1995 geboren te Noordwijk. Als jongen studeerde hij viool aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Koosje van Haeringen. Daarna vervolgde hij zijn studie altviool aan het Conservatorium Rotterdam bij Ron Ephrat. Zijn huidige opleiding volgt hij bij Marjolein Dispa-Knaven en Nobuko Imai aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij deze zomer eindexamen doet.
Hij volgde onder meer masterclasses bij Garth Knox, Ilona Sie Dhian Ho, Pierre Henri Xuereb, Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala en Anita Mitterer.
Naast klassieke muziek maken op de altviool houdt Duleen van zigeunermuziek, improvisatie, zingen en componeren.
Zijn hobby's omvatten schaken, vechtsport en honden trainen.


Nathalie Flintrop, cello
De Nederlands-Belgische celliste Nathalie Flintrop (*2000) is geboren en getogen in het Belgische Lier, waar zij aan de Podiumacademie op zevenjarige leeftijd haar eerste cellolessen nam. Haar muzikale carrière begon aan het Jong Conservatorium in Antwerpen en ontwikkelt zich nu verder aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij aan haar laatste jaar bachelor studeert in de klas van Pieter Wispelwey en Mick Stirling.
Ze volgde reeds masterclasses bij o.a. Jérôme Pernoo, Dmitri Ferschtman, David Cohen, Tom Landschoot, Justus Grimm en Olsi Leka. Ook soleerde ze met het Vivarte Strijkorkest en het Arenberg Orkest Leuven.
In 2017 maakte ze deel uit van het jongerenpanel van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep bij de Koningin Elisabethwedstrijd, genaamd Dezeslessix.
Nathalie was celloaanvoerder bij het Euregio Jeugdorkest, dat in 2018 het Nationale Concours voor Jeugdsymfonieorkesten won. Sinds 2020 is ze lid van het Nationaal Jeugdorkest. Sinds 2017 is Nathalie als cellodocent actief.

(April 2022)