Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Olga Zhukova

Olga Zhukova (*1991, St. Petersburg, Rusland) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen  bij M. Buts aan de A. Petrov-muziekschool in St. Petersburg. Vanaf 2006 ging ze naar de Modest Mussorgsky-muziekschool in St. Petersburg waar ze haar orgelstudie begon bij Anna Kalinkina. In 2010 schreef Olga zich in aan het beroemde Rimski-Korsakov conservatorium, waar ze studeerde bij Daniel Zaretsky (orgel) en Ivan Rozanoff (klavecimbel).
In 2013 zette Olga haar orgelstudie voort bij Maurizio Croci aan de Haute École de Musique de Lausanne (Zwitserland. Ze behaalde gelijktijdig twee diploma’s met onderscheiding: Een masterdiploma van de Haute Ecole de Musique en een diploma van het Rimsky-Korsakov Conservatorium.
 
Olga won verschillende prijzen, zoals de eerste prijs bij het Internationaal Orgelconcours 2013 Wuppertal (Duitsland) waar ze ook een platencontract ontving bij WDR-3 Radio.
In 2010 werd Olga winnaar van het XI International Competition-Festival of Organ Music "Gatchina - St. Petersburg" in Rusland en in 2011 won zij de tweede prijs bij het "Organo Duo" Internationaal Orgelconcours in Kondopoga (Rusland).
 

Olga volgde masterclasses bij o.a. Michael Radulescu, Winfried Bönig, Günther Rost, Guy Bovet, Arvid Gast, Ulfert Smidt, Hans Fagius, Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer.
Ze geeft regelmatig concerten in Rusland en Europa (o.a. in Wuppertal (Duitsland), Fribourg en Schaffhausen (Zwitserland), Rome, Milaan, Kaliningrad (Rusland) en onlangs in de Tonhalle in Zürich (Zwitserland). In 2014 en 2016 werd zij uitgenodigd voor optredens tijdens het Fribourg International Organ Festival.

(Juli 2019)