Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Paul de Kok

De muzikale leiding van Multiple Voice is sinds de oprichting van het koor in handen van dirigent en musicoloog Paul de Kok. Hij studeerde van 1981 tot 1987 muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Daarnaast studeerde hij enkele jaren koordirectie bij Jan Boogaarts (Universiteit Utrecht en Koninklijk Conservatorium Den Haag) en volgde hij directielessen, workshops en masterclasses bij dirigenten als Jos van Veldhoven, DaniŽl Reuss, Uwe Gronostay en Marcus Creed.

Van 1997 tot 2005 was Paul de Kok werkzaam voor Radio 4 als concertprogrammeur en programmamaker bij AVRO Klassiek. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de programmering van de AVRO-concertseries in het Concertgebouw te Amsterdam (‘Het Zondagochtendconcert’), in de Rotterdamse Doelen en in het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg. Vervolgens werkte hij twee jaar als artistiek leider van het Residentie Orkest in Den Haag (2006-2008). In die hoedanigheid programmeerde hij naast een groot aantal puur orkestrale programma's ook een aantal bijzondere vocale projecten, waarin het orkest samenwerkt met koren als Collegium Vocale Gent, het Zweeds Radiokoor, het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en het Rundfunkchor Berlin.
Sinds december 2009 is Paul de Kok werkzaam als artistiek adviseur ad interim van Holland Symfonia, verantwoordelijk voor programmering en artistiek beleid. Hij werkt daarnaast als zelfstandig adviseur.

(Januari 2010)