Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Paul van der Feen

 

Paul van der Feen wordt algemeen beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Sinds 2005 is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest waarmee hij, onder leiding van Vince Mendoza speelde met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Bob Brookmeyer, Al Jarreau en John Scofield, resulterend in meerdere met een Grammy Award bekroonde opnamen.
Als lid van een buitengewoon muzikaal gezin, groeide Paul al musicerend op met zijn broers Mark, Matthijs en Clemens met wie hij de Feenbrothers vormde. Paul begon op 16-jarige leeftijd zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en beŽindigde deze op tweeŽntwintig jarige leeftijd in New York. De daaropvolgende jaren exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals funk, fusion, hip-hop en klassiek maar werd door het herontdekken van John Coltrane terug naar de jazz getrokken en beweegt zich sindsdien vrijelijk door de verschillende genres.
Paul was een prijswinnaar op de prestigieuze White Foundation World Saxophone Competition in 2004 waarna hij speelde met een aantal gerenommeerde formaties uit binnen en buitenland waaronder het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Ook initieerde hij verschillende projecten zoals met trompettist Alex Sipiagin en de band Odyssee en vormde hij zijn eigen jazzkwartet waarmee hij twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht sleepte.

(September 2020)