Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Pieter Hendriks

  Pieter Hendriks studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Herman Woltman en Wout Oosterkamp. Na het behalen van zijn diploma in 1992 manifesteerde hij zich aanvankelijk vooral als oratoriumzanger met alle grote werken van onder anderen Bach, Händel, Brahms, Mendelssohn, Schumann en Orff.  In 1997 was Pieter prijswinnaar van de Erna Spoorenberg Vocalistenpresentatie.

Ook op het gebied van de opera is hij een veelzijdig artiest. Hij zong de rol van Junge Herr in Kurt Weills der Protagonist, een productie van de NPS en Willem Breuker. Andere rollen die Pieter vertolkte zijn Amfortas in Parsifal van Wagner, Ferryman in Curlew River van Benjamin Britten, de titelrol in een productie van Verdi’s Mac Beth (regie Marcel Sijm), de rol van der Lehrer in Der Jasager van Kurt Weill, Louis in The Wandering Scholar van Gustav Holst, de monnik in de wereldpremière van Tea van Tan Dun (2002) in een regie van Pierre Audi, de rol van Kilian  in Der Freischütz van Von Weber bij de Nationale Reisopera en de rol van Vis in Jona van Willem Breuker en Lodewijk de Boer, een muziektheaterproductie, waarvan tevens een dvd is verschenen.

Pieter heeft opgetreden met verschillende bekende dirigenten waaronder William Christie, Gunther Schuller, Huub Kerstens, Roland Kieft, Ed Spanjaard, Pierre Cao en Jan Willem de Vriend.

Pieter werkte mee aan een uitvoering van het Requiem van Michael Haydn onder leiding van pianist/dirigent Christian Zacharias met het Northern Sinfonia in Newcastle. Ook was hij de bassolist in een productie van King Arthur van Purcell tijdens het Festival Interceltique de Lorien in Bretagne. In 2004 trad hij op uitnodiging van de opera van Kazan in Tartastan op tijdens het galaconcert van het Feodor Shaliapin Festival in Kazan. Ook vertolkte hij de titelrol in Der Kaiser von Atlantis van Viktor Ullman tijdens het Poortersfestival in Amersfoort. In juni 2005 zong hij de rol van Nixon in Nixon in China van John Adams en in november 2005 werd hij alom geprezen voor zijn interpretatie van de rol van Mama Agatha in de productie van Viva la Mama van Donizetti in een regie van Porgy Franssen. Het jaar 2005 sloot hij af met een solistische bijdrage aan de Kerstmatinee van het Concertgebouw Orkest o.l.v. Mariss Jansons. In september 2006 werkte hij mee aan een serie concerten in Japan.

(Januari 2007)