Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Quirine van Hoek


foto: Ger Wijtsma

Quirine van Hoek, geboren in 1986 in Hengelo, begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. In 2000 werd ze toegelaten tot de ‘ Van Zweden School of Music’ in Enschede waar ze les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho.
In 2005 begon ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho en Jaring Walta.
In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.

Masterclasses volgde ze bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. Ze nam deel aan verschillende concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours (1e prijs regio Oost in 2005), het Van Wely concours en het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

Quirine is primarius van het Graziakwartet waarmee ze in de zomer van 2009 een maand studeerde aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet. Verder kregen ze masterclasses van Mikhail Zemtsov, Mark Gothoni, Kyoko Hashimoto, Eva Stegeman, Lis Perry en Kees Hulsmann. Het Graziakwartet levert een grote bijdrage aan de concerten van Stichting Muziek in Huis. Ook vormt Quirine het bijzondere duo ‘De Thuiskomst’ met accordeoniste Ellen Zijm waarmee ze vele concerten verzorgt.
 

Quirine soleerde met verschillende amateur orkesten in Nederland in o.a. concerten van Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tschaikovsky. Orkestervaring deed ze op in o.a. het Nationaal Jeugdorkest (summeracademy 2003 en 2004) en het Atheneum Kamerorkest. Tegenwoordig speelt ze geregeld in het Residentie Bachorkest, Camerata Delft, de Radio Kamer Filharmonie en het Combattimento Consort Amsterdam.

(April 2012)