Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Rani Elias

In de stad waar Rani Elias vandaan komt (Kamishli, Noordoosten van SyriŽ) is hij begonnen met het spelen van traditionele muziek op de trompet. De muziek was zijn eerste instrument om de culturen van anderen te leren en te begrijpen.

Rani studeerde in de jaren 1998-2003 Bachelor Muziek (trompet) aan het Hoger Instituut voor Muziek in Damascus (SyriŽ).
Hij speelde meer dan 15 jaar voor het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest. Daarnaast werkte hij 15 jaar als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman.

Van 2016 tot 2018 volgde hij een
Masteropleiding Trompet aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Rani Elias was van 2012 tot 2015 eerste trompettist in het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest en in het Damascus Brass Quintet (2003-2015).

In 2016 speelde hij als gast mee met het Netherlands Wind Ensemble (NBE) in het muziekgebouw te Amsterdam, en met de Syrische Big Band tijdens het North Sea Jazz Festival (Rotterdam), International Jazz dagen (Korzo-Den Haag), Celebration Codarts/Grounds (Rotterdam), en in het Bimhuis (Amsterdam). Bovendien spelde hij als solist met WDR Funkhausorchester-KŲln.

Vanaf december 2016 is hij eerste trompettist in het Syrian Expat Philharmonic Orchestra.

Vanaf oktober 201 is Rani Elias leider van het kopersectie project 'Berlin meets Orient' en workshopleider improvisatie in de Midden-Oosten muziek.

(mei 2019)