Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Raymond Honing

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Hij studeerde fluit, kamermuziek en traverso aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn repertoire reikt van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit.

Hij won verschillende prijzen o.a. op kamermuziekconcoursen zoals het “Wettbewerb fŁr Junge Kultur”in DŁsseldorf en tijdens het Van Wassenaer Concours.

Hij is eerste fluitist van Sinfonia Rotterdam en speelde in o.a. het Nieuw Ensemble, Asko-SchŲnberg Ensemble ,Musikfabrik, Ives Ensemble, Anima Eterna en Combattimento Consort.

In 2007 richtte hij zijn eigen barok ensemble La Barca Leyden op waarmee hij bijzondere projecten ontwikkelde zoals een programma rondom microtonaliteit in oude muziek.  Met La Barca Leyden verraste en overtuigde Raymond publiek en pers met ongedirigeerde en enkelvoudig bezette versies van Bach’s Mattheus en Johannes Passies en Gilles’ Requiem. Tot nu toe bracht La Barca Leyden drie CD ’s uit. De laatste, Music at the Court of JŁlich-Berg, werd in BelgiŽ bekroond met de Gouden Label 2012.

Naast zijn werkzaamheden op het gebied van oude muziek is Raymond een enthousiast promotor van eigentijdse muziek. Vele componisten schreven werken voor hem en hij soleerde in verschillende premiere’s van concerten voor fluit en orkest van o.a. Robin de Raaf en de Koreaanse componist Uzong Choe. Raymond speelt in Ensemble Scala, een uniek ensemble, gespecialiseerd in microtonale muziek.

Raymond soleerde ook in concerten van J.S. Bach, C.PH. E. Bach, Vivaldi, Mozart en Mercadante. Hij zoekt  altijd naar mogelijke samenwerking met andere disciplines. Raymond werkte met acteurs, dansers en bijvoorbeeld met de Argentijnse tango-pianist Pablo Ziegler.

Naast talloze concerten in Nederland speelde hij op podia en festivals in Frankrijk, BelgiŽ, Duitsland, TsjechiŽ, Rusland, Hongarije, Oostenrijk, ScandinaviŽ, Colombia, Chili, BraziliŽ, ArgentiniŽ en Urugay.

Raymond is docent fluitmethodiek aan de Conservatoria van Amsterdam en Groningen.

(Oktober 2016)