Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Rens Tienstra

Rens Tienstra studeerde achtereenvolgens Orkestdirectie, Compositie en Kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, en verdiepte zich daarnaast in het Gregoriaans aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Essen (D). Tienstra studeerde in 2013 af als Master of Music met een onderzoek naar de relaties tussen gregoriaans en hedendaagse compositie. Op dit moment bereidt hij een scriptie voor rondom de late koorwerken van Ton de Leeuw aan de Universiteit van Birmingham.

Tienstra is koorleider van Cappella pro Cantibus, de Schola Gregoriana Noordwijk, de Schola Cantorum Oegstgeest en als zanger verbonden aan de Schola Cantorum Amsterdam en Ensemble Scholares (D). Met deze ensembles zet hij zich in voor de uitvoering, kennismaking en vernieuwing van het muzikaal erfgoed.

Zijn composities werden inmiddels uitgevoerd door uiteenlopende groepen als het Nieuw Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, ASKO|Schönberg-ensemble en Hollands Vocaal Ensemble. Zijn muziek klonk op locaties als het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw a/h IJ, Huddersfield Contemporary Music Festival, de Noorderkerk Amsterdam, strand en duinen, en binnen- en buitenlandse klokkentorens.

Als docent bereidt hij getalenteerde jongeren voor op een studie in de kunsten, en is hij verbonden aan het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Daarnaast treedt hij op als pianist of begeleider, is hij actief als programmeur en arrangeur en geeft hij geregeld lezingen over allerhande muzikale onderwerpen.

Meer informatie kunt u vinden op www.renstienstra.nl

(April 2016)