Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Saartje Van Camp


Duo Saartje Van Camp en Sebastiaan van Delft

Saartje Van Camp (Antwerpen,1974) studeerde cello bij Jaap Kruithof aan het Lemmensinstituut te Leuven.  Van 1997 tot 2001 studeerde ze bij Jeroen Reuling in Zwolle waar ze in juni 2001 het diploma Tweede Fase behaalde.  Van 1999 tot 2001 studeerde ze tevens bij France Springuel aan het conservatorium van Antwerpen en behaalde de meestergraad met grote onderscheiding.

Sinds 2003 is zij vast lid van de band van Spinvis, waarin ze cello speelt en zingt.

Saartje Van Camp speelt vaak in muziektheaterprodukties en werkte o.a. met Orkater, het Rosa Ensemble, Tzara, het Nederlands Zangtheater, Wende Snijders en het Belgische dansgezelschap Les Ballets C de la B.

Tevens trad ze op met dichters als Simon Vinkenoog en Ingmar Heytze.

Daarnaast werkt ze vaak mee aan kindervoorstellingen en kinderconcerten, o.a. in samenwerking met het Concertgebouw en het Schönberg Ensemble. In het Concertgebouw verzorgde ze tevens de presentatie van kinderconcerten van Holland Symphonia en van het project “De wereld aan je voeten”.

Saartje is ook werkzaam als celliste in verschillende kamermuziekverbanden.

Zij is de celliste van het tangostrijkkwartet Recopado, van Gravitones en van het improviserende strijkkwartet Maartje ten Hoorn. Zij is lid van Jargon, het “elastische ensemble” van altviolist en componist Maurice Horsthuis en speelt geregeld in het Vlaamse kamerorkest I Fiamminghi.

Met organist Sebastiaan van Delft vormt ze een duo dat een mix van oude en nieuwe muziek speelt. 

Met o.a. Spinvis, Wende Snijders, Jargon en Izaline Calister nam ze cd’s op.  In 2007 werkte ze tevens mee aan de cd “Béton armé” met kamermuziek van Iannis Xenakis.

 

Voor informatie over Sebastiaan van Delft klik hier.

(Mei 2010)