Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Schola Gregoriana Noordwijk

De Schola Gregoriana Noordwijk werd opgericht door Cees de Haas, oud-dirigent van het Maria ter Zee-koor te Noordwijk. De groep bestond en bestaat nog steeds uit een selectie van de herengeleding van het Maria ter Zee-koor. Sinds 2010 is Rens Tienstra, onder andere student in het Gregoriaans bij dr. Richard Bot aan het Conservatorium van Amsterdam en dr. Marcel Zijlstra aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, dirigent van deze Schola. In 2010 nam de Schola ook deel aan een masterclass van dr. Bot.

De Schola zet zich in voor het behoud van het gregoriaans en haar vele tradities, en hoopt door haar activiteiten een beeld te kunnen schetsen van een roemrijke muzikale traditie. Traditiegetrouw zingt zij compleet gregoriaanse vieringen op de eerste Zondagen van de Advent en de Veertigdagentijd en op andere daarvoor uitgekozen dagen een deel van de vieringen in het gregoriaans. Daarnaast zong de Schola al op concerten in Amsterdam en Noordwijk.

Hoogtepunten uit het repertoire zijn o.a. het gregoriaanse Stabat Mater, Te Deum, O-antifonen, de vele Alleluia's en meer. Als toekomstproject wordt gewerkt aan uitvoering van het proprium en orinarium voor het feest van Noordwijks lokale heilige, St. Jeroen.

Meer info over vieringen en uitvoeringen kunt U vinden op www.stjeroenenmariaterzee.nl, of neem contact op met dirigent Rens Tienstra.

(Januari 2012)