Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Shtetl Band Amsterdam


Bert Vos: viool, tsvey strunes (alternatief gestemde) viool
Begon op zevenjarige leeftijd met het bespelen van de viool. Op zijn achttiende ging hij studeren bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. Na het behalen van zijn Docerend Musicus diploma vervolgde hij zijn Uitvoerend Musicus studie aan de Rubin Academy in Tel Aviv. Ook maakte hij deel uit van het Gertler String Quartet. Nu is Bert Vos lid van het Holland Symfonie Orkest en Sexteto Canyengue en het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook maakt hij deel uit van Novaya Shira, het ensemble van de Jiddisje zangeres Shura Lipovsky.

Iefke Wang: viool, altviool
Voltooide in 2006 haar conservatoriumstudies viool. Daarnaast studeerde ze ook af als doctorandus in Cultuur-en Wetenschapsstudies aan Universiteit Maastricht. In Florence studeerde zij twee jaar aan de Scuola di Musica di Fiesole. Ze is lid van het Sexteto Canyengue en van het Carel Kraayenhof Ensemble. Daarnaast is ze vaste remplacant bij het Holland Symfonie OrkestIefke speelt op een oude Italiaanse viool. Ze doceert viool aan de Muziekschool Amsterdam.

Erica Roozendaal, accordeon
Begon op 8-jarige leeftijd accordeon te spelen. Na een korte studie accordeon en bandoneon, in Enschede en Rotterdam, verhuisde ze naar Kopenhagen om zich daar volledig te richten op de bachelor en master klassiek accordeon, bij de vermaarde docent James Crabb. Vervolgens volgde ze een tweede master bij Frode Haltli in Oslo. Erica heeft een brede muzikale interesse: naast volksmuziek richt ze zich ook op hedendaagse muziek en werkt ze veel samen met (jonge) componisten. Ze treedt ook regelmatig als soliste op en sinds 2015 is Erica artistiek leider van het festival 'Het Accordeon".

(Maart 2017)