Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Sjaak van Duijn


Sjaak van Duijn stamt uit een muzikale familie en genoot zijn eerste orgellessen bij organist Jaap van Rijn te Katwijk. Hierna was de eveneens Katwijkse musicus Nico de Raad zijn leermeester. Na het VWO-diploma studeerde hij Accountancy aan de Haagse Hogeschool. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Na het afronden van de studie en een aantal jaren werken in de financiŽle sector deed hij met succes toelating tot het Rotterdams Conservatorium. Na het behalen van zijn Bachelor of Music-degree voor orgel werd hij toegelaten tot de opleiding ‘Master of Music’. Docenten orgel waren Bas de Vroome en Ben van Oosten. Tijdens zijn studie volgde hij meerdere masterclasses waaronder ‘Franse romantiek’ en ‘Messiaen’ maar ook ‘Oude muziek’. Ook studeerde hij bijvak piano, onder andere bij Emmy Goud.

Orgelspelen -virtuoze werken maar ook het begeleiden tijdens de kerkdiensten- is zijn grote passie. Sjaak is als organist verbonden aan de Oude Kerk, de Dorpskerk en de Ontmoetingskerk te Katwijk. Samen met echtgenote Elisabeth van Duijn-Blom werd Ruach Vocaal Jeugd Ensemble van de grond af aan opgebouwd, waar hij vaste muzikaal begeleider is. Naast het begeleiden treedt hij op als concertorganist.

Sjaak van Duijn heeft een zeer uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Zijn manier van lesgeven kenmerkt zich door originaliteit met betrekking tot methodiek en didactiek.

(Januari 2014)