Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Duo Sophie-Louise

Duo Sophie-Louise Bestaat uit Sophie van Dijk en Louise Berendsen. Zij leerden elkaar op het Utrechts conservatorium kennen. Al gauw ontstond een samenwerking waar ze niet meer mee wilden stoppen. Een ensemble vinden om na de studie mee door te groeien, was voor Louise een belangrijke reden om naar Utrecht te komen. Sophie wilde ook altijd al met een fluitist spelen. Als duo werken ze aan een groot en veelzijdig repertoire, van componisten uit alle windstreken.

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten en in april 2015 haar Master.
Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluisse Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.

Sophie is regelmatig te horen met haar solospel bij concerten in het hele land. Ook heeft ze de afgelopen jaren in veel verschillende bezettingen kamermuziek uitgevoerd. Zij  heeft in verschillende orkesten gespeeld , zoals het Noord Hollands Jeugd Orkest.  Sinds een aantal jaren heeft zij een vaste plaats als eerste harpiste in het studentenorkest van de TU Delft: Krashna Musika.
Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.

Sophie bespeelt een Lyon & Healy style 30

Haar persoonlijke website is hier te vinden.

Louise Berendsen zit in de afrondingsfase van de Master of Music en studeert bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de fluitiste Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, waar zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.

Louise verdiepte zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Ze werkte als fluitist onder andere met audiovisueel kunstenaar Michael Karr, Projekt67 en de ska-band Tribute to Rico.

Louise heeft een fluitschool in zowel Utrecht als Groningen, waar ze les geeft aan jong en oud.

Via deze link komt u op haar persoonlijk website.

(April 2017)