Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Susanna Veerman

Susanna Veerman (*1975, Amsterdam) kreeg haar eerste muzieklessen van haar moeder (piano, solfège).
Zij studeerde verder muziek aan de Gnesin Middelbare Muziekschool (1989-1993) en later aan het Moskouse Conservatorium. In 1997 behaalde zij haar koordirectiediploma in Rusland (Moskou) bij professor B.M. Liashko. 
In 1998 behaalde zij haar Praktijkdiploma Koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pasveer.
In februari 2001 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus (koordirectie) bij Joop Schets.
In 2002 behaalde zij haar kerkmuziekdiploma (eerste graad) als cantor en organiste aan het Amsterdams Conservatorium.
Zij voltooide in oktober 2005 haar orgelopleiding Uitvoerend Musicus (tweede fase) aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Op haar programma stond het orgelconcert in g van Francis Poulenc (met strijkorkest en pauken), en tevens Franse orgelwerken voor solo orgel.

Zij heeft door de jaren heen een uitgebreide praktijk opgebouwd als vaste vervangster bij vele oratoriumkoren, mannenkoren en gemengde koren. Ook begeleidt zij veel continuo/piano/orgel bij verschillende concerten.
Vanaf 1999 is zij werkzaam bij de Augustinuskerk te Amsterdam als cantor en tweede organiste. Zij bespeelt tevens het Cavaillé-Coll- orgel uit 1881.
 

Vanaf november 2005 heeft Susanna maandelijks orgellessen  bij Louis Robillard te Lyon (Frankrijk). Dat werd mede financieel mogelijk gemaakt door een aanzienlijke financiële bijdrage van twee belangrijke Cultuurfondsen, nl. het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor de Podiumkunsten.

Susanna deed in de loop der jaren aan verschillende orgelconcoursen mee: Zij won tweede prijzen op de concoursen te Brielle (2002 en 2005) en het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis (2004 en 2005). In oktober 2003 kreeg zij de derde prijs op het orgelconcours te Schlaegl (Oostenrijk).
In de jaren 1998, 2000, 2002 en 2004 was zij finaliste van het Leids Orgelconcours voor vakstudenten aan Nederlandse Conservatoria.

Susanna heeft een zeer uitgebreide concertpraktijk opgebouwd als (solo)organiste, dirigente en begeleidster zowel op orgel als piano.
Met Elisa Teglia, (Italië, orgel) en Elena Ekichina (fluit) vormt zij al enkele jaren een vast duo.
Sinds 2001 is zij dirigente van het Haarlemmermeers mannenkoor "Zang & Vriendschap"
te Hoofddorp en sinds 2004 dirigeert zij het Rijnlands Christelijk Mannenkoor "Vox Humana" te Leiden

Vanaf 2005 is zij dirigente van het Harderwijks mannenkoor “De Veluwse Zangers” en ook vaste begeleidster van het Westerkerkkoor Amsterdam als pianiste (tijdens repetities). Tijdens de maandelijkse Cantatediensten in de Westerkerk speelt zij continuo bij het Bachorkest.

Meer informatie op website www.susannaveerman.nl

(Augustus 2006)