Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Takako Kunugi


Takako Kunugi en Olga Pashchenko

Takako Kunugi is geboren in Japan en begon haar studie moderne fagot aan de Tokyo National University of Fine Arts en muziek. Zij ontdekte de barokfagot na haar afstuderen. In 2000 was ze de winnaar van de houtblazerssectie van het concours Tokyo Bunka Kaikan Debut Concert en gaf zij concerten met met een aantal orkesten, waaronder het Tokyo Kosei Wind Orchestra (waar ze 1e fagottist was), het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra en het Bach Collegium Japan.
Nadien verhuisde Takako naar Amsterdam om haar studie voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze moderne fagot bij Ronald Karten en barokfagot bij Benny Aghassi studeerde. In 2011 behaalde zij het Master diploma summa cum laude en een jaar later ontving ze haar Bachelor diploma barokfagot.
Takako Kunugi heeft zich blijvend gevestigd in Amsterdam en geeft regelmatig concerten met een aantal van 's werelds toonaangevende ensembles zoals het Bach Collegium Japan, Yokohama Sinfonietta, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Holland Baroque Society, Symphonie Atlantiques, Kölner Akademie, Wiener Akademie, De Nederlandse Bachvereniging en het Orchestre Révolutionnaire et Romantique.

(April 2015)