Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Tuschinski Trio


Josje Goudswaard, Camilla van der Kooij en Lisette Emmink

Sopraan Lisette Emmink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar ‘cum laude’ het diploma uitvoerend musicus. Vervolgens volgde zij masterclasses bij Elly Ameling, Robert Holl, Dorothy Dorow en Gerard Souzay. Lisette is een veelgevraagd soliste en heeft in vrijwel alle grote concertzalen en onder vele dirigenten gezongen. Zij verleende onder andere haar medewerking aan radio-opnamen met werken van Mozart (de eerste sopraansolo in Davide Penitente met het Groot Omroepkoor), Bachcantates en muziek van de hedendaagse componist George Crumb.
Lisette zong de Nederlandse première van 'The voices of light' van Richard Einhorn en de Engelse première van 'The Cry of the Earth' van Tony Biggin in de Royal Festival Hall in Londen. Bovendien zong zij in Parijs, Tours (festival) ,
Wenen, Bonn en Antwerpen en maakte zij concertreizen naar Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.
Lisette voelt zich in vele genres thuis, haar repertoire bevat naast oratoria en liederen ook opera, operette en musical.

Pianiste Josje Goudswaard begon op 5-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen. Als begeleidend pianiste was zij al vanaf jonge leeftijd werkzaam met diverse klassieke en lichte solisten, koren en musicalensembles. Toen zij 17 was werd zij toegelaten aan het Rotterdams Conservatorium. Zij studeerde
onder andere bij Milla Baslawskaja en David Poliakin, en zij studeerde af onder de bezielende leiding van Michael Davidson.
Josje volgde verschillende masterclasses liedbegeleiding, onder andere bij Rudolf
Jansen en Tan Crone. Als soliste en begeleidster trad zij op door heel Nederland. Op het witte doek was zij te zien en te horen, als soliste en begeleidend pianiste, in de kuuroordscène van de voor een Oscar genomineerde
film “Nienke”.
Josje is een veelgevraagd liedbegeleidster voor verschillende solisten. Voor de concertprogramma’s van het Tuschinski Trio schreef zij een groot aantal arrangementen. Onder de internationale pseudoniem Donna Verdell  schrijft Josje pianomuziek welke, behalve in Nederland, ook wordt uitgegeven in onder andere Duitsland, Engeland en Australië door uitgeverij Broekmans & van Poppel. Ook is er een harpboek met een selectie van haar muziek verschenen. De pianomuziek is te beluisteren op youtube en op www.donnaverdell.com.

Violiste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Ze vervolgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Vaclav Novak en Andras Czifra. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het Conservatorium in Den Haag.
Camilla won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op Radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam.
Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkers-arrangementen en speelt zij viool op cd's van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo String Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen, is geregeld te zien op radio en televisie en begeleidde Eddie Vedder in 2017 tijdens zijn Europeese tour. Camilla is naast Red Limo SQ vaste violiste van verschillende ensembles zoals het Tuschinski Trio (filmmuziek op klassieke wijze), het bekende 'The Kyteman Orchestra' en 'The Analogues'.

Daarnaast werkte zij samen met Within Temptation, Lange Frans, Daniel Lohues, Pete Philly, Perquisite, The Lau, Lois Lane e.a.

(April 2023)