Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Valentina Tóth

Valentina Tóth studeerde acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Daarnaast studeerde ze klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Ze speelde en maakte onder meer bij De Toneelschuur, Het Houten Huis, Theater Antigone, Theatre National de Bruxelles en Jeugdtheater Hofplein.

Als pianiste was ze te zien in het TV-programma De Tiende Van Tijl (NPO2), waar ze de vaste huispianiste was tijdens seizoen 3, 4 en 5.

Daarnaast bracht ze twee CD’s uit bij Challenge Classics: in 2013 kwam haar debuut-CD uit, Hungarian Horizon genaamd. In 2014 mocht ze voor deze CD een Diapason d’Or in ontvangst mocht nemen. Haar tweede CD, met werken van Ernő Dohnányi, kwam uit in 2018.

Valentina zingt ook; ze maakte in 2018 een eigen bewerking van “Der Erlkönig” van Schubert voor Radio4. In 2019 maakte ze enkele gezongen radiocolumns voor Radio4. Naast haar eigen bewerkingen van bestaande klassieke liederen, schrijft Valentina ook haar eigen liedjes.

Valentina maakt graag kamermuziek en is lid van het Volkmann Trio.

https://valentinatoth.nl/

(Mei 2021)