Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Vocaal Ensemble Mrs. Darcy

Vocaal Ensemble Mrs. Darsy


Begonnen in de zomer van 1995 als gelegenheidskwartet, is Mrs. Darcy inmiddels uitgegroeid tot een 8-stemmig vrouwenensemble dat kan bogen op memorabele wapenfeiten in binnen- en buitenland. De naam van het ensemble is ontleend aan het boek "Pride and Prejudice" van Jane Austen. De leden van Mrs. Darcy kennen elkaar van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en zongen samen in verscheidene koren, waaronder Vocaal Ensemble C Sharp Minor en het Nederlands Studenten Kamerkoor. Met enige regelmaat gaat Mrs. Darcy op reis om mee te doen aan internationale koorfestivals en -competities: in 1999 naar Tromsø (Noorwegen), in 2001 naar Tolosa (Spanje) en in juli 2003 naar Gorizia (Italië).

Het repertoire omvat verschillende soorten muziek, van oude madrigalen tot poparrangementen en van romantische koorwerken tot speciaal voor Mrs. Darcy geschreven composities.
Van januari tot juli 2003 zong Mrs. Darcy voor het eerst met een dirigent, Barend Schuurman. Deze samenwerking opende de deur naar een nieuwe uitdagende programmering.
In het concert op 25 januari 2004 zal Mrs. Darcy een gevarieerd programma ten gehore brengen: deels klassieke muziek onder leiding van Barend Schuurman, deels lichte muziek zonder dirigent.

(Januari 2004)