Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Vocaal Ensemble MUSA

Vocaal ensemble MUSA werd in 2005 opgericht en bestaat uit ambitieuze zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan.  Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. De artistieke leiding van MUSA ligt in handen van oprichter Peter Dijkstra.

MUSA brengt met gevarieerde programma’s hoogtepunten uit de koorliteratuur ten gehore. Dit wordt afgewisseld met projecten waarin composities te horen zijn die maar zelden worden uitgevoerd of zelfs een première zijn, zoals de composities die speciaal voor MUSA geschreven werden door Jeppe Moulijn, Joost Kleppe en Ed de Boer. 

MUSA werkt regelmatig samen met professionele musici en orkesten. Zo werd er in de afgelopen jaren o.a. samengewerkt met zangers van het Nederlands Kamerkoor, met Lucia Swarts (cello) en Leo van Doeselaar (orgel), van de Nederlandse Bachvereniging. Ook werkte MUSA samen met slagwerkstudenten van het Koninklijk Conservatorium, met het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck en het Symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium.

In december 2012 was MUSA samen met NEOS Brass en organist Berry van Berkum live te horen op de radio tijdens het jaarlijkse kerstconcert dat Radio4 voor zijn luisteraars organiseert. Ook in 2013 werkte MUSA mee aan het kerstconcert van Radio 4. In 2015 vierde MUSA met de uitvoering van Bachs Hohe Messe op feestelijke wijze zijn 10-jarig bestaan.

Op 26 april 2017 werkte MUSA mee aan het Koningsnachtconcert met Patrick Watson en het Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Op 13 oktober 2017 voerde MUSA op de jaarlijkse Hart en Zieldag van NPO Radio 4 in muziekcentrum Vredenburg een aantal muziekstukken uit. 

Zie ook: www.musa.nu

(Oktober 2019)