Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Willemijn Knödler

Willemijn Knödler is studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en sloot haar Masterstudie af aan de Royal College of Music in Londen.
Als solist voerde ze celloconcerten van Boccherini, Haydn, Schumann en Tschaikovsky uit en als gedreven kamermusicus speelt ze in duo’s, trio’s, kwartetten en grotere bezettingen.
Willemijn geeft celloles
, privé aan Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp, aan kleuters op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en voor het Leerorkest in Amsterdam, dat het mogelijk maakt voor kinderen op basisscholen, die normaal geproken niet die kans zouden krijgen, een muziekinstrument te bespelen.
Samen met Jaap Wisselink speelt ze in verzorgings- en bejaardentehuizen in heel Nederland voor ‘Stichting Muziek In Huis’. Ook speelt Willemijn voor ‘Kleintje Kunst’, een organisatie die voorstellingen van kunstenaars met verschillende disciplines voor peuters en kleuters in verzorgt.

Willemijn begon op 11-jarige leeftijd met cellolessen bij Valentina Nezhinskaye en werd vier jaar later aangenomen op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeerde bij Monique Bartels.
Nadat ze haar
Gymnasiumdiploma behaalde, vervolgde ze haar cellostudie aan het Conservarium van Amsterdam bij Gregor Horsch en later bij Doris Hochscheid en volgde ze barokcellolessen bij Viola de Hoog. Voor haar Master diploma vervolgde ze haar studie bij Melissa Phelps aan de Royal College of Music in Londen en volgde ze barokcellolessen bij Richard Tunnicliffe en nam deel aan diverse barokproducties. Met de English Touring Opera maakte ze een toernee, ze leidde de cellosectie van het Royal College of Music Baroque Orchestra en ook werd Willemijn geselecteerd om op toernee te gaan met de 24 Violons du Roy, onder leiding van Sir Roger Norrington, waarmee ze in het Paleis van Versailles speelde en op de BBC Proms.

Gedurende de afgelopen zomers heeft Willemijn niet alleen deelgenomen aan masterclasses, maar was ze ook docent bij workshops en cur
sussen. De afgelopen drie jaar was ze assistent-docent van Lowri Blake bij Cellos at Belle Serre in Zuid-Frankrijk.
Willemijn heeft masterclasses gevolgd bij Colin Carr, Valter Despalj, Pieter Wispelwey, Quirine Viersen, Anner Bijlsma, Richard Aaron, Christophe Coin, Johannes Goritzki, Julian Lloyd Webber en Lowri Blake.


Willemijn speelt met een strijkstok, speciaal voor haar gebouwd door Andreas Grütter en tot haar beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

(April 2014)