Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Nationaal Symfonisch
Kamerorkest

Het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest is een enthousiast en flexibel orkest dat bestaat uit een kern van ongeveer 30 jonge musici. De bezetting kan variëren van enkele musici tot een volwaardig symfonie orkest.

Naast concertseries in eigen beheer wordt het orkest regelmatig uitgenodigd om op diverse locaties en concertpodia op te treden. Het repertoire reikt van Barok tot de Hedendaagse muziek. Het orkest is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en initieert het onder de aandacht brengen van 'onbekende' composities en werkt zodoende actief mee aan Nederlandse- en Wereld premières. Het orkest staat graag open voor het promoten van nieuwe muziek!

Verder werkt het kamerorkest veelvuldig mee aan diverse CD-opnames. Ook het verzorgen van oa koorbegeleidingen is een graag gedane activiteit op de agenda van dit sprankelende ensemble. Een ander doel is om kleine kamermuziekensembles binnen het NASKA te ondersteunen in haar ontwikkeling en te stimuleren muziek toegankelijker en dichter bij de mensen te brengen.

Ook is het promoten van klassieke muziek onder de jeugd één van de speerpunten van het orkest. Om dit doel mede te bereiken zullen er in de toekomst compositieopdrachten worden verstrekt om bv familievoorstellingen te maken. Naast het auditieve zullen dan ook theatrale en visuele aspecten een plek krijgen in deze projecten.

Hoewel muziek een universele/internationale taal is ligt er bij het NASKA toch een lichte voorliefde voor componisten en werken van Nederlandse bodem. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest is van plan om te gaan samenwerken met diverse Nationale en Internationale solisten om mede daardoor een serieuze plaats 'te veroveren' in de Nederlandse en Internationale muziekwereld.

Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest stelt zich graag in dienst voor de luisteraar en haar publiek!

Concertmeester van het het orkest is Anita Jongerman. Meer informatie over haar vindt u hier.


Jan Vermaning

Dirigent en zakelijk leider van NASKA is Jan Vermaning. Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium (thans Prins Claus Conservatorium) trompet bij Freddy Grin en Auke van der Merk, alsmede orkestdirectie bij Zsolt Deaky. Als 2e/plaatsvervangend 1e trompettist is hij verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Sinds het voorjaar 2001 is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Talloze kamermuziekprojecten alsmede groot symfonische projecten zijn de revue gepasseerd. Hij volgde directielessen bij Jacek Kaspszyk en Viktor Liberman. Naast het regelmatig solistisch optreden (trompet) en remplaceren bij diverse Nederlandse Symfonie Orkesten is hij trompettist bij diverse kamermuziekensembles als Dutch Brass, Riza-trio en Ensemble 'Aparte'.

Sinds 1996 organiseert hij onder de naam 'Op-Maat', cultuurpromotie en impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied. 'Op-Maat' is tevens een advies en informatiebureau voor o.a. artiesten, ensembles, workshops, festivals etc.

In april 2007 heeft hij in samenwerking met de violiste Anita Jongerman (concertmeester) het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest opgericht. Naast kamermuziekconcerten, CD opnames, koorbegeleidingen, staan er Nederlandse en Wereldpremières in het verschiet.

(December 2010)